Projektledare till Miljö

Tjänst
Projektledare
Ort
LKAB, Malmberget
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Sista ansökningsdag
2022-08-21

Om företaget / verksamheten

LKAB är en internationell gruv- och mineralkoncern som erbjuder hållbara järnmalms-, mineral- och specialprodukter. Vi leder omställningen av järn- och stålindustrin och vår plan är att utveckla koldioxidfria processer och produkter fram till år 2045. Sedan 1890 har vi utvecklats genom unika innovationer och tekniklösningar och drivs framåt av mer än 4 500 medarbetare i 12 länder. LKAB-koncernen omsatte cirka 49 miljarder kronor år 2021.

Om tjänsten

Stabsfunktionen Miljö och Säkerhet inom affärsområde Järnmalm arbetar för att LKAB ska kunna bedriva och utveckla en hållbar verksamhet på ett ansvarsfullt sätt. Vi söker nu en Projektledare inom sektionen för Miljötillstånd. I huvudsak innebär rollen att du kommer initiera och driva miljörelaterade utredningar och projekt kopplade till miljötillståndsansökningar enligt miljöbalken. Inom sektionen finns, sju befintliga seniora kollegor och vi arbetar även tätt tillsammans med andra sakkunniga.

Dina kvalifikationer

Är du en ansvarsfull person som arbetar lösningsorienterat? Värdesätter du god arbetsstruktur samt är intresserad av miljö- och hållbarhetsfrågor? Då kan du vara den vi söker! Är du dessutom en person som är bra på att se samband och kan med enkelhet skapa dig ett helhetsperspektiv, är kommunikativ och kan samarbeta väl med andra? Lysande!

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning, erfarenhet av projektarbete samt erfarenhet att arbeta med tillstånd och miljölagstiftning. Du behöver ha mycket goda kunskaper i tal och skrift, framför allt svenska men även engelska.

Som projektledare vill vi utveckla dig till att kunna arbeta självständigt och drivande och själv kunna prioritera ditt arbete. För att nå dit uppmuntrar och möjliggör vi kompetensutveckling inom tex projektledning och andra relevanta områden beroende på din bakgrund. Hos oss är det viktigt att ha ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna och vi ser fram emot att du tar med dig nya idéer och synsätt till oss.

Inom sektionen arbetar vi brett för hela affärsområdet. Dock pågår en stor strategisk utveckling av verksamheten i Malmberget i och med utvecklingsprojekt för Hybrit, vilket gör att denna tjänst kommer ha placeringsort i Malmberget. Befattningen är underställd Sektionschef – affärsområde järnmalm miljö. Arbetsformen är dagtid.

Körkort behörighet B är krav för alla tjänster på LKAB.

Vi erbjuder

Vår unika värld kräver medarbetare med unika kunskaper. Oavsett roll så hjälps vi åt och stöttar varandra – över avdelningar och gränser – genom hela företaget. För oss är det viktigt att du vill vara med och bidra till den varma och inkluderande kultur som bygger våra framgångar. Vi drivs alla av ett starkt engagemang och vill skapa värde för våra kunder. Vi gillar utmaningar och välkomnar nya idéer. Vi bygger förtroende genom att ta ansvar och hos oss går säkerheten alltid först. Därför är våra värderingar Engagerad, Nytänkande och Ansvar som tillsammans blir ENA. Förutom att du blir en del av vår breda verksamhet med mycket lärande i vardagen och många utvecklingsmöjligheter – erbjuder vi alla medarbetare ett attraktivt utbud av förmåner.

Övrig information

För ytterligare information, kontakta gärna Sektionschef Stina Eriksson 0980-71230

Du är välkommen att skicka in din ansökan komplett med personligt brev och CV/meritförteckning och den behöver vara oss tillhanda senast 2022-08-21.

Fackliga kontakter: Unionen Södra – Per Ola Eriksson, 0920-380 76