CNC operatör, fräs LKAB Mekaniska

Tjänst
Maskinoperatör
Ort
LKAB Mekaniska AB, Kiruna
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Sista ansökningsdag
2022-08-19

CNC OPERATÖR, FRÄS TILL LKAB MEKANISKA

Har du en bakgrund som maskinoperatör/CNC-operatör och är sugen på ett nytt, spännande jobb? Söker du en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter och intressanta projekt? Vill du vara med och bidra till den omfattande omställningen som sker i norra Sverige just nu och verka för framtidens gruvindustri med fokus på hållbarhet?

Gillar du likt oss att ha kul på jobbet? Då är det kanske dig vi söker!

DINA ARBETSUPPGIFTER

Du blir en del av vår helhet och bidrar till att vår kund LKAB utvecklas och effektiviseras. Det kräver att du jobbar organiserat och med stort säkerhetstänk. Du kommer att arbeta på maskinavdelningen på vår mekaniska verkstad vid Kiruna industriområde. Vi tillverkar och reparerar komponenter till vår kund LKAB.

Arbetet förutsätter att du kan arbeta självständigt och tillsammans med andra. Du har en kvalité och servicekänsla och är ansvarstagande för objekten du tillverkar/ reparerar. Du kommer mestadels att arbeta självständigt med nytillverkning och reparationer av objekt med varierande storlek. Även mätuppdrag av olika objekt internt på vår verkstad samt externt ute i våra anläggningar förekommer.

Arbetet är mycket varierande och kräver att du är noggrann, lösningsorienterad, har ett stort intresse och driv av maskinbearbetning samt att förbättra objekten som vi reparerar och tillverkar. Viktigt att du är noggrann och kan dokumentera samt göra uppföljningar på objekten som vi reparerar och tillverkar.

Din vardag som Svarvare/Fräsare
• Nytillverkning/ Reparationer/Underhåll
• Fräs och användning av bearbetningsmaskiner
• Arbetsorderhantering
• Utföra arbetet enligt LKAB:s arbetsrutiner, instruktioner och riktlinjer för ett säkert och effektivt genomförande.

VEM ÄR DU?

• Godkända slutbetyg från gymnasiet med industriell inriktning eller motsvarande erfarenhet och kunskap.
• B-körkort är ett krav.

Meriterande om du har:
• Erfarenhet av maskinbearbetning
• Erfarenhet av CAD/CAM
• Erfarenhet Svarvning / Fräsning
• Certifikat i CNC Teknik
• Utbildningar i skärande bearbetning (tex: Coromantskolan, Styrsystem, CAD/CAM)
Fyller du inte upp kravprofilen men är ändå intresserad? Vi värderar dina personliga egenskaper högre, för rätt person med lägre erfarenhet utbildar vi och lär upp på plats!

VI ERBJUDER DIG

• Ett spännande arbete där du aldrig blir fullärd. Vi har en stor variation på jobben vi utför för kunds räkning vilket innebär att du får testa på nya saker och lösa nya problem på daglig basis.
• En fin och ren miljö i stora och luftiga lokaler på plats vid Kirunas industriområde.
• Flexibilitet och möjlighet att åka hem och äta på lunchen.
• Utbildning och utveckling med nya arbetsuppgifter.
• Du kommer ingå i ett tight team som har kul tillsammans på jobbet.
• Utöver detta erbjuder vi såklart LKAB-koncernens belöningssystem, förmåner som studiestöd och tandvård, friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter inom Kiruna stad samt andra aktiviteter inom LKAB:s föreningar inom ex friluftsliv eller konst.

ANSÖKAN

Tjänsten är en tillsvidareanställning med stationeringsort Kiruna.
Välkommen med din ansökan, urval och intervjuer sker löpande, så vänta inte med din ansökan.
För mer information om tjänsten kontakta: Oscar Grundström, Produktionschef, 073-805 36 59


OM OSS

LKAB Mekaniska är en av Norrbottens största mekaniska verkstäder inom stålkonstruktion och maskinbearbetning och vi befinner oss mitt i en stark tillväxtfas. Vi har maskiner, lokaler och kompetens för att produktutveckla, konstruera och leverera allt från små komponenter till stora stålkonstruktioner. Vi arbetar även med helhetsprojekt, där vi är delaktiga från projektering till fullskalig leverans av kompletta lösningar. Vi finns på två arbetsställen i Kiruna med ungefär 140 medarbetare och omsätter cirka 325 MSEK.

LKAB Mekaniska är en del av Affärsområde Specialprodukter, som levererar strategiska tjänster och produkter som används både inom LKAB:s kärnverksamhet och av externa aktörer – vilket skapar ökad konkurrenskraft för LKAB samtidigt som det skapar värde på andra marknader.