Projektledare till projektavdelningen

Tjänst
Projektledare
Ort
LKAB, Svappavaara
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Sista ansökningsdag
2022-08-15

Om företaget verksamheten

LKAB:s dagbrottsgruvor finns i Svappavaara, fyra mil sydost om Kiruna. I dessa dagbrott losshåller vi järnmalm genom att borra, spränga, för att sedan krossa och sovra malmen till ett rågods för pelletstillverkning. I vår verksamhet ingår även malmförädling i vårt anrikningsverk och pelletsverk. I Svappavaara erbjuder vi dig en arbetsplats i en familjär miljö med stark sammanhållning i kombination med stora möjligheter till friluftsliv, att utvecklas i din tjänst och få vänner för livet.

Om tjänsten

Är du en nyfiken, kommunikativ och öppen person med ledaregenskaper? Vi söker nu en projektledare som vill inspirera och driva spännande projekt på LKAB i Svappavaara. Projektavdelningen består av andra projektledare, byggledare och projektkoordinator som du kommer ha ett nära samarbete med, till ditt stöd har du en projektchef. Vi tror att du är ansvarsfull och har lätt att få ett helhetsperspektiv.

Du kommer att leda din projektgrupp med specialister, konsulter och entreprenörer samt samarbeta med både interna och externa parter. Här blir du ansvarig för hela kedjan – från planering, projektering, budget, avtal, genomförande och överlämning i enlighet med uppsatta mål.

Hör avdelningschef Niddi Ögren berätta om tjänsten:
Vad är din syn på ledarskap? – Att få vara i en ledande position är en förmån. När jag är med och att bidra till andras utveckling växer jag själv och vågar också utmana mig själv mer.

Vad utmärker den här arbetsplatsen (Projektavdelningen)? – Projekt är en unik arbetsplats. Teamet har tillsammans byggt upp arbetssätt och struktur för gruppen. De är givmilda med sin kunskap och internutbildar varandra. På den arbetsplatsen tar de verkligen till sig och lyfter varandras egenskaper och erfarenheter.


Vad tycker du är viktiga egenskaper för att lyckas i rollen som projektledare? – En framgångsrik projektledare är lyhörd och pragmatisk. Hen måste också vara modig och våga fråga och ibland ifrågasätta kundernas önskemål och planer

Dina kvalifikationer

Vi strävar efter att få en bred kompetens i vår projektgrupp och söker därför både dig som är utbildad ingenjör eller dig med gedigen erfarenhet inom kompetensområdet Bygg, VVS eller Automation. Utöver det är du ansvarstagande och bygger förtroende. Du är van att jobba i en miljö med många kontaktytor och intressenter där god kommunikation är A och O.

Vi tror du ser fram emot att stötta och inspirera andra samt gillar att leda andra mot gemensamma mål. Vi söker dig som har erfarenhet av projektverksamhet eller andra ledaruppdrag. Körkort B är ett krav.

Engagemang, Nytänkande och Ansvar är, oavsett befattning du söker, viktiga ledord för dig i ditt dagliga arbete. För vår arbetsgrupp är det viktigt att ha ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna och vi ser därför fram emot de nya tankar, idéer och synsätt som Du har med dig. Precis som LKAB i övrigt så eftersträvar vi mångfald och en jämn könsfördelning.

Vi erbjuder

Vår unika värld kräver medarbetare med unika kunskaper. Oavsett roll så hjälps vi åt och stöttar varandra – över avdelningar och gränser – genom hela företaget. För oss är det viktigt att du vill vara med och bidra till den varma och inkluderande kultur som bygger våra framgångar. Vi drivs alla av ett starkt engagemang och vill skapa värde för våra kunder. Vi gillar utmaningar och välkomnar nya idéer. Vi bygger förtroende genom att ta ansvar och hos oss går säkerheten alltid först. Därför är våra värderingar Engagerad, Nytänkande och Ansvar som tillsammans blir ENA.

Förutom att du blir en del av vår breda verksamhet med mycket lärande i vardagen och många utvecklingsmöjligheter – erbjuder vi alla medarbetare ett attraktivt utbud av förmåner.

Övrig information

Du ansöker genom att klicka på länken högst upp på sidan. Bifoga ett personligt brev och ditt CV. Intervjuer och urval sker löpande, så vänta inte med din ansökan. Vi ser fram emot att höra från dig.

För mer information om tjänsten kontakta projektchef Håkan Wiss +4610 144 4224, För mer information om rekryteringsprocessen kontakta HR Business Partner Lina Nilsson +46980 62162

Facklig kontakt Unionen Norra (Svappavaara/Kiruna) – Sakari Alanko, 0978-72 508

Inför rekryteringsarbetet har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder all kontakt från mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.