Produktionschef El/Automation

Tjänst
Produktionschef
Ort
LKAB, Malmberget
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Sista ansökningsdag
2022-08-14

Om företaget / verksamheten

LKAB är en internationell gruv- och mineralkoncern som erbjuder hållbara järnmalms-, mineral- och specialprodukter. Vi leder omställningen av järn- och stålindustrin och vår plan är att utveckla koldioxidfria processer och produkter fram till år 2045. Sedan 1890 har vi utvecklats genom unika innovationer och tekniklösningar och drivs framåt av mer än 4 500 medarbetare i 12 länder. LKAB-koncernen omsatte cirka 49 miljarder kronor år 2021. www.lkab.com

Om tjänsten

Som produktionschef ansvarar du för el och automationsunderhållet i Sovrings- och Anrikningsverket i Malmberget. Till din hjälp har du nio el/automationstekniker och två ingenjörer/tekniker som tillsammans med dig jobbar för att utveckla och driva verksamheten framåt. Du leder verksamheten mot ett effektivt förebyggande och avhjälpande underhåll, där säkerhet och tillgänglighet i våra produktionsanläggningar har största fokus. Som chef och ledare ska du också inspirera, motivera och utveckla medarbetarna, samt upprätthålla goda relationer till andra avdelningar och sektioner. I arbetsuppgifterna ingår drift, ekonomi, personal- och arbetsmiljöansvar.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som vil jobba med människor och gillar att driva utvecklingen framåt i en positiv anda. Du som söker har en naturlig fallenhet för ledarskap och motiverar din omgivning genom ditt sätt att agera. Andra viktiga egenskaper inkluderar kommunikationsinitiativ och samarbetsförmåga, liksom förmåga att arbeta strukturerat och självständigt. Du bör även ha stor förståelse för arbete med arbetsmiljö och kvalitet och kunna arbeta med dessa fokusområden på ett systematiskt och utvecklande sätt. Lämplig utbildning är El/automation på gymnasienivå eller motsvarande. Produktionsledarutbildning, erfarenhet av att leda människor samt allmän el-behörighet eller annan erfarenhet av el/automationsunderhåll är meriterande.

Körkort klass B är ett krav.

Engagemang, Nytänkande och Ansvar är viktiga ledord för dig i ditt dagliga arbete. Hos oss på LKAB är det viktigt att ha ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna och vi ser fram emot de nya tankar, idéer och synsätt som du har med dig.

Vi erbjuder

Vår unika värld kräver medarbetare med unika kunskaper. Oavsett roll så hjälps vi åt och stöttar varandra – över avdelningar och gränser – genom hela företaget. För oss är det viktigt att du vill vara med och bidra till den varma och inkluderande kultur som bygger våra framgångar. Vi drivs alla av ett starkt engagemang och vill skapa värde för våra kunder. Vi gillar utmaningar och välkomnar nya idéer. Vi bygger förtroende genom att ta ansvar och hos oss går säkerheten alltid först. Därför är våra värderingar Engagerad, Nytänkande och Ansvar som tillsammans blir ENA.

Övrig information

Välkommen in med CV och personligt brev senast 19-06-2020. För mer information om tjänsten vänligen kontakta Jan Pettersson Sektionschef El/automation/media 0970 – 79104.

Fackliga kontaktpersoner: Ledarna Annica Kaati, tel 0970-76765,
SACO Annika Taavoniku, tel 0970-79532,
Unionen Per-Ola Eriksson, tel 0920-38076

Inför rekryteringsarbetet har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder all kontakt från mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.