Svetsare/Plåtarbetare

Tjänst
Reparatör
Ort
LKAB, Malmberget
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Sista ansökningsdag
2022-09-04

Om oss

LKAB är en internationell gruv- och mineralkoncern som erbjuder hållbara järnmalms-, mineral- och specialprodukter. Vi leder omställningen av järn- och stålindustrin och vår plan är att utveckla koldioxidfria processer och produkter fram till år 2045. Sedan 1890 har vi utvecklats genom unika innovationer och tekniklösningar och drivs framåt av mer än 4 500 medarbetare i 12 länder. LKAB-koncernen omsatte cirka 49 miljarder kronor år 2021. www.lkab.com

Vi Erbjuder

Vår unika värld kräver medarbetare med unika kunskaper. Oavsett roll så hjälps vi åt och stöttar varandra – över avdelningar och gränser – genom hela företaget. För oss är det viktigt att du vill vara med och bidra till den varma och inkluderande kultur som bygger våra framgångar. Vi drivs alla av ett starkt engagemang och vill skapa värde för våra kunder. Vi gillar utmaningar och välkomnar nya idéer. Vi bygger förtroende genom att ta ansvar och hos oss går säkerheten alltid först. Därför är våra värderingar Engagerad, Nytänkande och Ansvar som tillsammans blir ENA.

Förutom att du blir en del av vår breda verksamhet med mycket lärande i vardagen och många utvecklingsmöjligheter – erbjuder vi alla medarbetare ett attraktivt utbud av förmåner.

Om Tjänsten

På vår Mekaniska Verkstad i Vitåfors kommer du att ingå i ett team med Svetsare, komponentreparatörer, maskinoperatörer och tekniker. Du kommer att arbeta självständigt med plåt/stål konstruktioner till Gruva och Verk. Du kommer att arbeta självständigt med plåt/stål konstruktioner till Gruva och Verk.

Arbetsuppgifterna består i huvudsak av: Svets och plåtreparationer, nytillverkning av plåt/stålkonstruktioner, som innefattar svetsning, bockning, valsning, borrning, formgivning av plåt. Arbetsuppgifterna är mycket omväxlande och du kommer tidvis att ha flera pågående projekt samtidigt, därav måste du vara ordningsam, noggrann och duktig att dokumentera och följa upp, kunna följa ritningar och arbetsinstruktioner. Det finns möjlighet till utbildning för arbete med vår nya gas/plasma skärmaskin.

Dina Kvalifikationer

Vi söker dig som har en bakgrund inom arbete inom Svets/plåtverkstad, och som har jobbat med tillverkning/reparationer i både tunnplåt och tjockplåt. Du skall ha goda kunskaper i ritningsläsning.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och att du som person har förmågan att ta egna initiativ och kunna fatta egna beslut, vara flexibel och ansvarstagande och att ha en god samarbetsförmåga.

Vi ser gärna att du som söker tjänsten har erfarenheter från:
• Arbete inom Svets/plåt verkstad
• Arbete med Metallbågsvetsning samt MIG/MAG svetsning
• Arbete med Gasskärning, kolbågning
• Arbete med kantpress, plåtsax, valsningsmaskin, sågning, skärmaskin
• Dokumentering/uppföljning
• Grundläggande datorkunskaper
• Grundläggande kännedom om material

Vi ser gärna att du har stor arbetsglädje, servicekänsla, känner stolthet för de arbeten du utför och vill leverera i tid och ta ansvar för kvaliteten.

Utbildning i Heta arbeten, truck-och traversutbildning är meriterande men inget krav.

Svetslicenser inom Metallbågsvetsning och MIG/MAG är meriterande.


Arbetstid: Dagtid
Körkort B är ett krav.


Välkommen med din ansökan som Svetsare till Komponent verkstan hos oss på LKAB Mekaniska-verkstan ovanjord!

Övrig Iinformation

På LKAB värderar och eftersträvar vi mångfald och en jämn könsfördelning inom avdelningarna.

Du ansöker genom att klicka på länken högst upp på sidan. Bifoga ett personligt brev och ditt CV. Intervjuer och urval sker löpande, så vänta inte med din ansökan. Vi ser fram emot att höra från dig!

För mer information om tjänsten: Produktionschef Ronny Hedenstedt Tel: 070 – 319 62 66 Mellan 07:00 och 15:00 vardagar

För mer information om rekryteringsprocessen: Hr-koordinator Diana Skaugvoll Tel: 010-144 94 09

Facklig kontakt: Tomas Larsson IF Metall Gruv 4:an 0970/76 329 thomas.l.larsson@lkab.com


Inför rekryteringsarbetet har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder all kontakt från mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.