GIS-Ingenjör

Tjänst
Ingenjör, mät
Ort
LKAB, Malmberget
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Sista ansökningsdag
2022-09-01

Om företaget / verksamheten

LKAB är en internationell gruv- och mineralkoncern som erbjuder hållbara järnmalms-, mineral- och specialprodukter. Vi leder omställningen av järn- och stålindustrin och vår plan är att utveckla koldioxidfria processer och produkter fram till år 2045. Sedan 1890 har vi utvecklats genom unika innovationer och tekniklösningar och drivs framåt av mer än 4 500 medarbetare i 12 länder. LKAB-koncernen omsatte cirka 34 miljarder kronor år 2020.

Sektionen Gruvplanering inrymmer arbetsplatserna Geologi, Gruvmätning samt Gruvplanering; totalt ca 30 medarbetare, varav 2 Gruppchefer för Geologi och Gruvmätning som i samklang ansvarar för gruvans fortlöpande brytningsplaner. Vi skapar, utvecklar och arbetar för att säkra vår Mineralreserv som är grunden för en stark Life of Mine Plan i Malmberget. På Gruvplaneringen är du en viktig del av gruvans kontinuerliga utveckling och omges av kompetenta och nytänkande kollegor som gemensamt skapar förutsättningar för en resurseffektiv och hållbar gruvbrytning.

Om tjänsten

Är du en strukturerad GIS-ingenjör med stor ansvarskänsla som har lätt att kommunicera och vill vara med och utveckla vår arbetsplats här i Malmberget? Då kan detta vara tjänsten för dig! Gruvplaneringen på LKAB i Malmberget söker nu en GIS-ingenjör. Du kommer ingå i en grupp med positiva och engagerade medarbetare. Som GIS-ingenjör i Malmberget kommer din huvuduppgift att vara att ansvara för vår uppstart av GIS, som hjälp har du ett befintligt system att utgå ifrån och du kommer att anpassa och utveckla det för att möta behovet från vår verksamhet och våra kunder. Tjänsten innebär att du kommer att ha tät kontakt och nära samarbete med olika avdelningar och personer. I arbetsuppgifterna ingår även att utbilda de som ska använda GIS samt att ajourhålla databasen och att utveckla befintliga och nya metoder. Arbetet bedrivs i enlighet med LKAB:s värderingar Engagemang, Nytänkande och Ansvar.

Dina kvalifikationer

Vi tror att Du som söker har en eftergymnasialutbildning inom GIS i 2 år eller längre alternativt eftergymnasialutbildning inom mätning i minst 2 år samt utbildning och/eller erfarenhet inom GIS.

Som person är du noggrann, strukturerad och har en god kommunikationsförmåga. Du är självgående och du har en vilja att ständigt utvecklas och hitta nya lösningar. B-körkort erfordras för tjänsten. Om du har tidigare arbetslivserfarenhet som GIS-ingenjör eller inom projektledning är det meriterande.

Vi erbjuder

Vår unika värld kräver medarbetare med unika kunskaper. Oavsett roll så hjälps vi åt och stöttar varandra – över avdelningar och gränser – genom hela företaget. För oss är det viktigt att du vill vara med och bidra till den varma och inkluderande kultur som bygger våra framgångar. Vi drivs alla av ett starkt engagemang och vill skapa värde för våra kunder. Vi gillar utmaningar och välkomnar nya idéer. Vi bygger förtroende genom att ta ansvar och hos oss går säkerheten alltid först. Därför är våra värderingar Engagerad, Nytänkande och Ansvar som tillsammans blir ENA.

Förutom att du blir en del av vår breda verksamhet med mycket lärande i vardagen och många utvecklingsmöjligheter – erbjuder vi alla medarbetare ett attraktivt utbud av förmåner.

Övrig information

Stationeringsort: Malmberget

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast 31 augusti 2022. Vi ser fram emot att höra från dig!

För mer information om tjänsten kontakta: Gudrun Bergfors, Gruppchef, gudrun.bergfors@lkab.com.

Fackliga kontakter: Unionen Per-Ola Eriksson, tel 0920-38076 SACO Annika Taavoniku, tel 0970-79532 Ledarna, Annica Kaati, tel 0970/76765

Inför rekryteringsarbetet har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder all kontakt från mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.