Samhällsomvandlingens uppdrag är att med god framförhållning säkerställa marktillgång för att trygga LKAB:s gruvdrift och tillväxtplaner. Detta innebär att omkring en tredjedel av Malmfältens befolkning, motsvarande 10 000 människor, succesivt omflyttas. Totalt kommer cirka 5 000 bostäder och 700 000 kvadratmeter bostads- och lokalytor att ersättas inom ramen för samhällsomvandlingen

Din roll

Vill du bli en av teamet som arbetar med att utveckla Kiruna och på så vis säkra mark för vår framtida gruvverksamhet? Vår arbetsmiljö präglas av engagemang, positivitet och omsorg för varandra där vi alla är goda förebilder.

Omvandlingssektionen inom Samhällsomvandlingen i Kiruna söker en projektledare som ansvarar för planering av utvecklings- och avvecklingsprojekt inom samhällsomvandlingen. Projektledaren har, i samverkan med Kiruna kommun samt övriga intressenter och myndigheter, en aktiv roll i tidiga skeden av samhällsomvandlingsprocessen. Vidare fungerar projektledaren som internbeställare samt beställarombud vid genomförande av anläggningsprojekt.

Våra projektledare arbetar självständigt i en ledande roll och har en stor frihet att planera och anskaffa resurser för projektens genomförande, men har samtidigt ett stort ansvar att leverera resultat inom tilldelade ramar.

Det här har du med dig

Vi söker dig med universitet-/högskoleutbildning, gärna med samhällsbyggnadsinriktning alternativt motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt. Erfarenhet från projektledning eller annan ledande befattning samt kunskap om genomförandeprocesser för översikts- och detaljplaner samt bygglov är meriterande.

Som person är du strukturerad och har en god förmåga att planera vilket medför att du på ett självständigt sätt kan driva dina projekt framåt. I rollen har du även många kontaktytor internt och externt och det krävs därför att du är bra på att samarbeta och kommunicera.

B-körkort och förmåga att uttrycka sig väl i såväl tal som skrift på svenska och engelska är ett krav.

Övrig information

Start: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Plats: Kiruna

Omfattning: Heltid

Välkommen in med CV och personligt brev senast 2024-01-10. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande, vänta därför inte med din ansökan.

Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta sektionschef Jonas Uddenberg, tel: 0980-725 28 och mail: jonas.uddenberg@lkab.com

Fackliga kontaktpersoner:

Vi erbjuder

Vår unika verksamhet kräver anställda med unik kunskap. Oavsett tjänst hjälper och stöttar vi varandra – över avdelnings- och organisationsgränser – inom hela koncernen. Det är viktigt för oss att du vill bidra till den varma och inkluderande kultur som ligger till grund för vår framgång. Vi drivs alla av ett starkt engagemang och vill skapa värde för våra kunder. Vi gillar utmaningar och välkomnar nya idéer. Vi bygger förtroende genom att ta ansvar och hos oss kommer alltid säkerheten först. Våra värderingar är alltså engagemang, innovation och ansvar. Förutom att bli en del av vår breda organisation med gott om möjligheter till utbildning och utveckling i ditt dagliga arbete erbjuder vi alla medarbetare ett attraktivt utbud av förmåner.

På LKAB värdesätter och strävar vi efter mångfald och en jämn könsfördelning inom avdelningarna. Ansök genom att klicka på länken högst upp på sidan. Bifoga ett personligt brev och ditt CV. Intervjuer och urval sker löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan. Vi ser fram emot att höra från dig!

Övrig information

Var MEDVETEN om att om du för tillfället är anställd eller tillfälligt anställd inom LKAB fyller du inte i ansökan på denna sida. Logga in på ditt Workday-konto och ansök via ”Hitta jobb” Tack!

Inför rekryteringen har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undviker all kontakt från mediemarknadsförare, rekryteringssajter och liknande.