Om arbetsplatsen:

LKAB:s dagbrottsgruvor finns i Svappavaara, fyra mil sydost om Kiruna. I dessa dagbrott losshåller vi järnmalm genom att borra, spränga, för att sedan krossa och sovra malmen till ett rågods för pelletstillverkning. I vår verksamhet ingår även malmförädling i vårt anrikningsverk och pelletsverk. I Svappavaara erbjuder vi dig en arbetsplats i en familjär miljö med stark sammanhållning i kombination med stora möjligheter till friluftsliv, att utvecklas i din tjänst och få vänner för livet. Vi strävar efter att skapa en attraktiv arbetsplats där det är roligt att gå till jobbet.

Fascineras du av gruvindustri och vill vara med att skapa en attraktiv arbetsplats i en liten by i Kiruna Kommun? Vi söker nu en HR Business Partner till Svappavaara.

Om arbetet:

Din roll är att stötta våra chefer i personalfrågor. Du kommer bland annat att jobba med kompetensförsörjning, arbetsrätt, rehabilitering och ledarutveckling. Du kommer vara delaktig i fackliga förhandlingar och ha nära kontakt med våra fackliga representanter. Du kommer tillsammans med de chefer du stöttar att forma innehållet i ditt arbete och ditt arbetssätt, hos oss får du möjlighet att utvecklas inom HR området.

Du kommer att arbeta i ett team tillsammans med vår nuvarande HR business partner samt har stöd av övriga inom HR på LKAB.

Dina kvalifikationer:

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom HR, beteendevetenskap eller annan utbildning/erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har gärna några års erfarenhet av konsultativt HR-arbete.

Du har ett serviceinriktat och coachande förhållningssätt samtidigt som du har förmågan att utmana och styra när det behövs. Du har ett starkt intresse av personal- och ledarskapsfrågor och är övertygad om att när vi trivs på jobbet så presterar vi som bäst. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Tjänsten kräver B-körkort.

Tjänsten är en visstidsanställning under ett år med möjlighet till förläning. Startdatum 1 januari -24 eller enligt överenskommelse.

Engagemang, nytänkande och ansvar är viktiga ledord för dig i ditt dagliga arbete. Hos oss på LKAB är det viktigt att ha ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna och vi ser fram emot de nya tankar, idéer och synsätt som du har med dig.

Övrig information:

Välkommen in med CV och personligt brev senast 2023-12-21. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. För mer information om tjänsten vänligen kontakta KMA chef Urban Videll 010- 144 96 85 eller HR Business Partner Theresia Sturk 010-144 40 31.

Fackliga kontakter:

Unionen Norra – Sakari Alanko, 0980-725 08

Akademikerföreningen Kiruna/Svappavaara – Peter Johansson, 0980-718 79 Ledarna Kiruna/Svappavaara – Ingegerd Kyrö, 0980-710 50

Inför rekryteringsarbetet har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi erbjuder

Vår unika verksamhet kräver anställda med unik kunskap. Oavsett tjänst hjälper och stöttar vi varandra – över avdelnings- och organisationsgränser – inom hela koncernen. Det är viktigt för oss att du vill bidra till den varma och inkluderande kultur som ligger till grund för vår framgång. Vi drivs alla av ett starkt engagemang och vill skapa värde för våra kunder. Vi gillar utmaningar och välkomnar nya idéer. Vi bygger förtroende genom att ta ansvar och hos oss kommer alltid säkerheten först. Våra värderingar är alltså engagemang, innovation och ansvar. Förutom att bli en del av vår breda organisation med gott om möjligheter till utbildning och utveckling i ditt dagliga arbete erbjuder vi alla medarbetare ett attraktivt utbud av förmåner.

På LKAB värdesätter och strävar vi efter mångfald och en jämn könsfördelning inom avdelningarna. Ansök genom att klicka på länken högst upp på sidan. Bifoga ett personligt brev och ditt CV. Intervjuer och urval sker löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan. Vi ser fram emot att höra från dig!

Övrig information

Var MEDVETEN om att om du för tillfället är anställd eller tillfälligt anställd inom LKAB fyller du inte i ansökan på denna sida. Logga in på ditt Workday-konto och ansök via ”Hitta jobb” Tack!

Inför rekryteringen har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undviker all kontakt från mediemarknadsförare, rekryteringssajter och liknande.