Förvaltningsledare IT

Location
Kiruna, Luleå, Malmberget
Contract type
Permanent
Latest application date
2024-08-11

Job Posting End Date / last application date:

2024-08-11

Vill du jobba med oss för att skapa verksamhetsnytta och tillgänglighet för våra IT-applikationer? Skulle du beskriva dig själv som strukturerad, driven och nyfiken på att hitta ständiga förbättringar? Vill du arbeta med flera kontaktytor i ett bolag som leder omställningen av gruvindustrin mot en hållbar framtid? Då kan tjänsten som förvaltningsledare på IT-avdelningen vid LKAB vara något för dig!

Framtidens viktigaste jobb 

Vi vill leda omställningen av vår industri mot en hållbar framtid. Och på samma sätt som vi vill förändra världen, vill vi utveckla alla som är med oss på resan, personligt och professionellt. Vill du vara med och forma framtiden för världens gruv- och mineralindustri?

Din roll

Avdelningen Koncern IT består i nuläget av drygt 90 IT-förmågor fördelade på orterna Gällivare, Kiruna och Luleå. Vi ansvarar för utveckling, drift och livscykelhantering av LKAB koncernens IT-tjänster och letar nu efter dig som kan stärka vårt team inom Application Management. Arbetet är omväxlande och du erbjuds handlingsutrymme och goda möjligheter att vara med och påverka hur vi förvaltar och utvecklar LKABs applikationslandskap.

I rollen som förvaltningsledare IT kommer du ansvara för förvaltning och ständig utveckling av några applikationer i LKABs applikationsportfölj. Du ansvarar för livscykelhanteringen där du säkerställer att applikationen är relevant inom det digitala landskapet och att förvaltningen sköts på ett kvalitativt och säkert sätt. Du ansvarar för att ta fram och realisera en utvecklingsplan för respektive applikation i tätt samarbete med verksamhetsrepresentanter i ett applikationsteam.Applikationsteamet driver förvaltningsarbetet framåt och samverkar i uppgifter kring t.ex. hantering av licenser och behörigheter, avtal och leverantörskontakter, budget samt dokumentation. Du initierar, följer upp och rapporterar aktiviteter i enlighet med utvecklingsplanen och medverkar i projekt och uppdrag för att utveckla applikationen och dess tillämpning.  Dina arbetsuppgifter är varierande och innehåller inslag av både taktisk och operativ karaktär så som:

Det här har du med dig

För att lyckas tror vi att du har erfarenhet inom några av följande områden:

Meriterande är:

Du motiveras av att ha flera kontaktytor i en koordinerande roll. Du är nyfiken och aktiv i att hålla dig uppdaterad för att proaktivt föreslå och driva förbättringar och agera på återkommande problem. Du har förmågan att planera och strukturera ditt arbete på ett effektivt sätt, en positiv inställning och ett lösningsorienterat synsätt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Det här får du

Övrig information

Start: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Plats: Kiruna, Malmberget eller Luleå

Omfattning: Heltid

B-körkort och genomförd gymnasieutbildning är ett krav för alla tjänster inom LKAB.   

Välkommen in med CV och personligt brev senast den 11e augusti 2024. För mer information om tjänsten vänligen kontakta gruppchef Jessica Espling, jessica.espling@lkab.com. Vi kommer att påbörja ett urval när vi är åter efter semestern (i samband med sista ansökningsdag). Det innebär att svarstiden kommer vara något fördröjd till dess.

Fackliga kontaktpersoner: 

Kiruna/Svappavaara

Unionen Norra: Sakari Alanko 0980-725 08

Akademikerföreningen: Peter Johansson 0980-71879

Ledarna Norra: Ingegerd Kyrö 0980-71050

Malmberget/Luleå

Unionen Södra: Katarina Paganus 097076298

SACO-klubben Södra: Annika Taavoniku 0970-79532

Ledarna Södra: Annica Kaati 0970-76765

About LKAB

LKAB is an international mining and minerals group with northern Sweden as its base and the whole world as its workplace. We lead the way towards carbon-free production and we do it together – in an open, warm and safe work environment with technology and development in focus. We welcome challenges, innovative ideas and initiative, always with equality and diversity in focus.

Do you work at LKAB today but are interested in a new role?

Then we would like you to submit your application via our internal career page. Log in to your Workday account and go to “Jobs Hub”, where you can search for all available jobs and send your application.

Prior to recruitment, LKAB has considered recruitment channels and marketing. We kindly but firmly decline all contact from media marketers, recruitment sites and the like.