HR Business Partner till Svappavaara

Location
Svappavaara
Contract type
Permanent
Latest application date
2024-07-07

Job Posting End Date / last application date:

2024-07-07

Fascineras du av gruvindustri och vill vara med att skapa en attraktiv arbetsplats i en liten by i Kiruna Kommun? Vi söker nu en HR Business Partner till Svappavaara.

LKAB:s dagbrottsgruvor finns i Svappavaara, fyra mil sydost om Kiruna. I dessa dagbrott losshåller vi järnmalm genom att borra, spränga, för att sedan krossa och sovra malmen till ett rågods för pelletstillverkning. I vår verksamhet ingår även malmförädling i vårt anrikningsverk och pelletsverk. I Svappavaara erbjuder vi dig en arbetsplats i en familjär miljö med stark sammanhållning i kombination med stora möjligheter till friluftsliv, att utvecklas i din tjänst och få vänner för livet. Vi strävar efter att skapa en attraktiv arbetsplats där det är roligt att gå till jobbet.

Om rollen

Rollen som HR BP innebär att stötta våra chefer i olika typer av personalfrågor. Du kommer bland annat att jobba med kompetensförsörjning, arbetsrätt, rehabilitering och ledarutveckling. Du kommer vara delaktig i fackliga förhandlingar och ha nära kontakt med våra fackliga representanter. Du kommer tillsammans med de chefer du stöttar att forma innehållet i ditt arbete och ditt arbetssätt, hos oss får du möjlighet att utvecklas inom HR området.

Du kommer att arbeta i ett team tillsammans med vår nuvarande HR business partner samt har stöd av övriga inom HR på LKAB.

Det här har du med dig

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom HR, beteendevetenskap eller annan utbildning/erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har gärna några års erfarenhet av konsultativt HR-arbete.

Du har ett serviceinriktat och coachande förhållningssätt samtidigt som du har förmågan att utmana och styra när det behövs. Du har ett starkt intresse av personal- och ledarskapsfrågor och är övertygad om att när vi trivs på jobbet så presterar vi som bäst. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Körkort (B) är ett krav för alla tjänster på LKAB.

Det här får du

• Motivationsprogram som belönar framgång

• Friskvård och studiestöd samt tillgång till konstförening, fritidsförening, fjällstugor och familjeaktiviteter

• Förstärkt föräldrapenning med upp till 90 procent av din ordinarie lön i upp till sex månader (efter anställning i ett år)

• Hjälp och stöd vid sjukdom eller i frågor om arbetsmiljö, hälsa, friskvård och rehabilitering

• Skydds- och terminalglasögon samt ersättning för tandvård

• Möjlighet att ansöka om stipendier vid studier både för dig och dina barn

• Möjlighet att ansluta sig till vårt pensions- och försäkringsprogram med förmånliga priser

Övrig information

Start: Enligt överenskommelse

Anställningsform och omfattning: Tillsvidareanställning, heltid

Plats: Svappavaara

Välkommen in med CV och personligt brev senast 2024-07-07. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. För mer information om tjänsten vänligen kontakta KMA chef Urban Videll 010- 144 96 85 eller HR Business Partner Theresia Sturk 010-144 40 31.

Fackliga kontakter:

Unionen Norra – Sakari Alanko, 0980-725 08

Akademikerföreningen Kiruna/Svappavaara – Peter Johansson, 0980-718 79 Ledarna Kiruna/Svappavaara – Ingegerd Kyrö, 0980-710 50

Om LKAB

LKAB är en internationell gruv- och mineralkoncern med norra Sverige som bas och hela världen som arbetsplats. Vi leder vägen mot koldioxidfri produktion och vi gör det tillsammans – i en öppen, varm och säker arbetsmiljö med teknologi och utveckling i fokus. Vi välkomnar utmaningar, innovativa idéer och initiativförmåga, alltid med jämställdhet och mångfald i fokus.

Jobbar du på LKAB idag men är intresserad av en ny roll?

Då vill vi gärna att du skickar in din ansökan via vår interna karriärsida. Logga in på ditt Workday-konto och gå in på ”Jobbcenter”, där kan du söka fram alla lediga jobb och skicka din ansökan.

Inför rekryteringen har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi tackar vänligt men bestämt nej till all kontakt från mediemarknadsförare, rekryteringssajter och liknande.

About LKAB

LKAB is an international mining and minerals group with northern Sweden as its base and the whole world as its workplace. We lead the way towards carbon-free production and we do it together – in an open, warm and safe work environment with technology and development in focus. We welcome challenges, innovative ideas and initiative, always with equality and diversity in focus.

Do you work at LKAB today but are interested in a new role?

Then we would like you to submit your application via our internal career page. Log in to your Workday account and go to “Jobs Hub”, where you can search for all available jobs and send your application.

Prior to recruitment, LKAB has considered recruitment channels and marketing. We kindly but firmly decline all contact from media marketers, recruitment sites and the like.