Forskningsingenjör Materialteknik

Position
Ingenjör, forsknings-
Location
LKAB, Luleå
Contract type
Tillsvidareanställning
Application end date
2022-08-31

Om företaget / verksamheten

LKAB är en internationell gruv- och mineralkoncern som erbjuder hållbara järnmalms-, mineral- och specialprodukter. Vi leder omställningen av järn- och stålindustrin och vår plan är att utveckla koldioxidfria processer och produkter fram till år 2045. Sedan 1890 har vi utvecklats genom unika innovationer och tekniklösningar och drivs framåt av mer än 4 500 medarbetare i 12 länder. LKAB-koncernen omsatte cirka 49 miljarder kronor år 2021.

Gruppen Materialteknik ingår i sektionen Maskin- och materialteknik som huvudsakligen arbetar med att förbättra tillgänglighet och produktionskapacitet i LKAB:s produktionsanläggningar.

Materialteknik förfogar över ett välutrustat materialografiskt laboratorium och arbetar med utredningar inom området metalliska och keramiska konstruktionsmaterial. Materialteknik stödjer även utvecklingen av LKAB:s produkter och förädlingsprocesser, exempelvis inom LKAB, SSAB och Vattenfalls gemensamma satsning HYBRIT, för utveckling av ny teknik för fossilfri tillverkning av stål. Laboratoriet är ackrediterat och arbetar enligt kvalitetsstandarden SS-EN ISO 17025.

Om tjänsten

Vi erbjuder ett omväxlande, utmanande och utvecklande arbete som forskningsingenjör vid gruppen Materialteknik i Luleå. Du arbetar framför allt med haveriundersökningar, materialvalsfrågor och utvecklingsprojekt inom materialteknikområdet i nära samarbete med LKAB:s underhålls- och utvecklingsavdelningar.

Du ingår i en grupp med erfarna kollegor och uppgifterna spänner över ett brett område, exempelvis både metalliska och keramiska konstruktionsmaterial och olika degraderingsmekanismer som utmattning, nötning, korrosion med flera. Tjänsten innebär både teoretiskt arbete och praktiskt arbete i laboratoriet och du har ansvar för hela uppdraget från mottagande till avrapportering.

Arbetet innebär även externa kontakter då vi utför uppdrag åt externa uppdragsgivare och samverkar med institut och universitet i specifika frågor.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är civilingenjör eller teknisk doktor inom materialteknik, teknisk fysik eller motsvarande utbildning. Erfarenhet av arbete vid ett materialografiskt laboratorium är meriterande.

Alla tjänster på LKAB kräver B-körkort.

Som person är du noggrann, systematisk, analytisk och har förmåga att arbeta självständigt. God social kompetens är viktigt, då arbetet sker i nära samarbete med våra uppdragsgivare.

Engagemang, Nytänkande och Ansvar är viktiga ledord för dig i ditt dagliga arbete. Hos oss på LKAB är det viktigt att ha ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna och vi ser fram emot de nya tankar, idéer och synsätt som du har med dig.

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global och konkurrensutsatt marknad. Vi erbjuder del i företagets belöningssystem, förmåner som studiestöd och tandvård, friskvård med möjlighet till och varierande aktiviteter inom LKAB:s föreningar inom exempelvis friluftsliv eller konst.

Övrig information

Välkommen in med CV och personligt brev senast den 31/8 2022. Urval sker löpande.

För mer information om tjänsten vänligen kontakta Lars-Olof Nordin, 0920-38093.

Inför rekryteringsarbetet har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga kontakter:

Unionen Södra – Per Ola Eriksson, 0920-38076
SACO-klubben Södra – Annika Taavoniku, 0970-79532
Ledarna Södra – Annica Kaati, 0970-76765